Karaman’daki Öğretmenler Bu Çalıştayda Buluştu
Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü Srateji Geliştirme Şubesi AR-GE birimi tarafından koordine edilerek Karaman merkez ve ilçelerinde görev yapan öğretmenlere yönelik düzenlenen Proje Bilgilendirme Çalıştay’ı başarıyla tamamlandı.
29-30 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen Proje Bilgilendirme Çalıştay’ı AR-GE çalışmaları ve ‘Projelerle Karaman’ tanıtım videosunun gösterimi ile başladı. Çalıştayın açış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan yaptı.
Proje Bilgilendirme Çalıştay’ının Karaman eğitim camiasına hayırlı olması dileğiyle konuşmasına başlayan İl Müdürü Mehmet Çalışkan, çalıştayın öğretmenlere meslekî anlamda önemli katkılar saylayacağını ifade etti. Çalışkan, “Geniş bir kalıtımın sağlanması ve gönüllü olarak bu çalıştaya katılmanız bizleri mutlu etti. Bu çalışmanın yansımalarını sizler meslekî anlamda yaşarken alanda yani sınıflarda sizlerin aracılığıyla öğrencilerimize de önemli katkılar saylayacağını düşünüyorum. İki gün sürecek çalıştayımızın düzenlenmesinde emeği geçen başta Müdür Yardımcımız İsmail Kılınç olmak üzere AR-GE birimindeki ekip arkadaşlarımıza ve katılımızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın konuşmasının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yılmaz, “Günümüzün Değişen Koşullarında Öğretmenlik Rollerimize Eleştirel Bir Bakış" adlı konuşmayı yaptı. Program, Karaman Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerine danışmanlık yapan Kimya Öğretmeni Goncagül Balasar’ın TÜBİTAK tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Biyoloji alanında ortaya koymuş oldukları "Elma Posası İlave Edilerek Üretilen Köftenin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi" isimli proje ile 14 Bin 883 proje arasında Türkiye 2'incisi olunmasının başarı hikâyesini anlatmasıyla devam etti.
Çalıştayda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi personellerinden Gülfem Aday Korkmaz, Bilimsel Makale ve Rapor Yazımı konusunu ele alırken Fatih Bircan ise Sınai Mülkiyet Hakları konusu hakkında eğitimcilere bilgiler verdi. Mevlana Kalkınma Ajansı Uzmanları Selim Gülhan ile Gürbüz Çoban’ın Mevlana Kalkınma Ajansı Projelerine ilişkin yaptığı sunum ile devam çalıştayda, Konya Ovası Projesi Temsilcisi Ümit Yorgancılar, Konya Ovası Projeleri’ni anlatırken T3 Vakfı (Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı) Karaman İl Sorumlusu Hasan Şenyürek’de TEKNOFEST konusunda merak edilen sorulara yanıt verdi.
Proje Bilgilendirme Çalıştay’ın ilk günü Bayır Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Muhsine Büşra Tuğcu ve İmaret Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Kadir Yetiş’in TÜBİTAK 4006-4007 Projeleri bilgilendirme sunumu ile sona erdi. Çalıştayın ikinci günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi personellerinden Tuba Karaer’in eTwinning konusuna ilişkin sunumu ile başladı.
Ardından kürsüye gelen Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü eTwenning Türkiye Ulusal Destek Servisi İçerik ve Eğitim Sorumlusu Ertan Kocabaş, eTwinning konusunda öğretmenlerin kendine yöneltmiş olduğu soruları cevapladı. Ertan Kocabaş’ın ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünden Dr. Tunç Erdal Akdur ve Akçaşehir Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Betül Karabudak ise SCIENTIX konusuna ilişkin bilgileri katılımcılarla paylaştı.
Çalıştayın son bölümünde Uzman Eğitmen, Proje Geliştirme ve Yönetimi Danışmanı Onur Çiftçi, Erasmus+ programlarına yönelik katılımcılara bilgiler aktarırken proje yazımının püf noktalarından ve yöntemlerinden bahsetti. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen Proje Bilgilendirme Çalıştay’ı, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Hanımefendi Hatice Sarıibrahim ve İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç’ın çalıştaya sunumları ile katkı sağlayan kişilere plaket vermesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.