Ermenek Belediyesi'nden Çok Anlamlı Bir Çalışma

ERMENEK 28.07.2022 - 16:22, Güncelleme: 28.07.2022 - 16:45
 

Ermenek Belediyesi'nden Çok Anlamlı Bir Çalışma

Ermenek Belediyesince 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı Anısına "Ermenek Şehit Ve Gazilerini Anıyor" sloganı ile çalışmalar yapılıyor.
Ermenek Belediyesince 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı Anısına "Ermenek Şehit Ve Gazilerini Anıyor" sloganı ile çalışmalar yapılıyor.   Ermenek Belediyesinden yapılan açıklamada; "30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz’un 100.Yılına özel Şehit ve Gazilerimize, ülkemizin hür ve bağımsız olmasında emeği geçenlere minnet adına Ermenek Belediyesi olarak Ermenekli Şehit ve Gazilerimiz için hazırlamış olduğumuz kitap çalışmasında sona gelindi. Bu çalışmalar kapsamında 1877-78 Osmanlı – Rus (93 harbi) harbinden günümüze kadar İlçemiz geneli ve çevresinde tüm şehit ve gazilerimizin yer aldığı kitapta, şehit ve gazi yakınlarının hazırlanan kitapta yer almasını istedikleri mevcut belge, fotoğraf, bilgi ve buna benzer materyallerin Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile paylaşmaları bekliyoruz. İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederiz." denildi.   93 HARBİ NEDİR? 93 Harbi ya da 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı,Osmanlı padişahı II. Abdülhamit ve Rus çarı II. Alexander döneminde yapılmış olan bir Osmanlı-Rus Savaşı'dır. Rumi takvime göre 1293 yılına denk geldiğinden Osmanlı tarihinde 93 Harbi olarak bilinir. Avrupa'nın hukukunu müdafaası ile harekete geçen Rusya'nın Osmanlı Devleti'ne karşı ilan etmiş olduğu savaş Rumi takvimine göre 1293 senesinde rastladığı için 93 Harbi ismini almıştır. Bu yapılan savaş daha önceleri meydana gelen Osmanlı Rus savaşları gibi Tuna da ve Doğu Anadolu'da olmak üzere iki cephede başlamıştır. Savaşın başlaması ile beraber Romanya topraklarına giren ve bu prensliği kendine doğru çeken Ruslar biri Dobruca ve diğerinin adı ise Bükreş yönlerinde olmak üzere iki koldan birden ilerleyerek ve Tuna Nehri'nin Rusçuk Niğbolu arasından hızlı bir şekil de geçerek Ziştovi ve Tırnova yı ele geçirmişlerdir. Rusya'nın bu ilerlemesi sayesinde tahliyesi gerektiği halde bu hususta özen gösterin dediği gibi Niğbolu bir müddet müdafaadan sonra düşmana teslim olmak zorunda kalmıştır. Diğer bir yandan Balkan Geçitlerinden önem taşıyan Osmanlı Kuvvetleri Ruslarla yaşanmış birçok saldırısına şiddetle karşı koysalar da yenilerek yerine razı olmuşlardır, gizlice çekilmek suretiyle bu geçidi tahliye etmişlerdir. Tuna cephesindeki muharebeler Derneği kazanma çabalarıyla uğraşırken Ruslar Doğubayazıt’ı ele geçirmişlerdir, ardında Ardahan'a geçmişlerdir. Buradan da Erzurum üzerine yürüyen Ruslar yenilgiye mahkûm edilerek sınır dışına atılmışlardır ve yeniden saldırıya geçerek tekrar Kars”ı ele geçirmişlerdir
Ermenek Belediyesince 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı Anısına "Ermenek Şehit Ve Gazilerini Anıyor" sloganı ile çalışmalar yapılıyor.

Ermenek Belediyesince 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı Anısına " Ermenek Şehit Ve Gazilerini Anıyor" sloganı ile çalışmalar yapılıyor.

 

Ermenek Belediyesinden yapılan açıklamada;

"30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz’un 100.Yılına özel Şehit ve Gazilerimize, ülkemizin hür ve bağımsız olmasında emeği geçenlere minnet adına Ermenek Belediyesi olarak Ermenekli Şehit ve Gazilerimiz için hazırlamış olduğumuz kitap çalışmasında sona gelindi.

Bu çalışmalar kapsamında 1877-78 Osmanlı – Rus (93 harbi) harbinden günümüze kadar İlçemiz geneli ve çevresinde tüm şehit ve gazilerimizin yer aldığı kitapta, şehit ve gazi yakınlarının hazırlanan kitapta yer almasını istedikleri mevcut belge, fotoğraf, bilgi ve buna benzer materyallerin Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile paylaşmaları bekliyoruz.

İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederiz." denildi.

 

93 HARBİ NEDİR?

93 Harbi ya da 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı,Osmanlı padişahı II. Abdülhamit ve Rus çarı II. Alexander döneminde yapılmış olan bir Osmanlı-Rus Savaşı'dır. Rumi takvime göre 1293 yılına denk geldiğinden Osmanlı tarihinde 93 Harbi olarak bilinir.

Avrupa'nın hukukunu müdafaası ile harekete geçen Rusya'nın Osmanlı Devleti'ne karşı ilan etmiş olduğu savaş Rumi takvimine göre 1293 senesinde rastladığı için 93 Harbi ismini almıştır.

Bu yapılan savaş daha önceleri meydana gelen Osmanlı Rus savaşları gibi Tuna da ve Doğu Anadolu'da olmak üzere iki cephede başlamıştır. Savaşın başlaması ile beraber Romanya topraklarına giren ve bu prensliği kendine doğru çeken Ruslar biri Dobruca ve diğerinin adı ise Bükreş yönlerinde olmak üzere iki koldan birden ilerleyerek ve Tuna Nehri'nin Rusçuk Niğbolu arasından hızlı bir şekil de geçerek Ziştovi ve Tırnova yı ele geçirmişlerdir.

Rusya'nın bu ilerlemesi sayesinde tahliyesi gerektiği halde bu hususta özen gösterin dediği gibi Niğbolu bir müddet müdafaadan sonra düşmana teslim olmak zorunda kalmıştır. Diğer bir yandan Balkan Geçitlerinden önem taşıyan Osmanlı Kuvvetleri Ruslarla yaşanmış birçok saldırısına şiddetle karşı koysalar da yenilerek yerine razı olmuşlardır, gizlice çekilmek suretiyle bu geçidi tahliye etmişlerdir.

Tuna cephesindeki muharebeler Derneği kazanma çabalarıyla uğraşırken Ruslar Doğubayazıt’ı ele geçirmişlerdir, ardında Ardahan'a geçmişlerdir. Buradan da Erzurum üzerine yürüyen Ruslar yenilgiye mahkûm edilerek sınır dışına atılmışlardır ve yeniden saldırıya geçerek tekrar Kars”ı ele geçirmişlerdir

Karaman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberis.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.