GSB Toplu İş Sözleşmesi İstişare Toplantısı Yapıldı

SENDİKA 13.12.2023 - 16:52, Güncelleme: 13.12.2023 - 17:16
 

GSB Toplu İş Sözleşmesi İstişare Toplantısı Yapıldı

Tez-Koop-İş Sendikası tarafından GSB ile TÜHİS temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplu iş sözleşmesi istişare toplantısı gerçekleştirildi.
TÜRK-İŞ'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplu iş sözleşmesi istişare toplantısı 11 -12 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda açış konuşmalarını Sendika adına Genel Sekreter Hakan Bozkurt, TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şerafettin Güler ve GSB Personel Daire Başkanı Bülent Merdan yaptı. Tez-Koop- İş Sendikası Genel Sekreteri Hakan Bozkurt yaptığı konuşmada, tarafların katılımıyla gerçekleştirilen toplantının işyerlerinde toplu iş sözleşmesinin uygulanmasına ilişkin yaşanan sorunların çözülmesinde etkili olacağını belirtti ve yeni dönem toplu iş sözleşmesine dair işçilerin taleplerinin altını çizdi. Açış konuşmalarını takiben Tez-Koop- İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Uzmanı Av. Tülay Javanshır, GSB toplu iş sözleşmesi maddeleri ve uygulanmasına ilişkin yaşanan sorunlar, İş Kanunu ve yönetmelikler, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Toplu iş sözleşmesi taraflarını temsil eden yetkililerin, GSB çalışanlarının sorularına yanıtlar vermesi ile 11 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen toplantı tamamlandı. Programın ikinci gününde Sendika Genel Merkez ve şube yöneticileri, uzmanlar ve işyeri sendika temsilcilerinin katılımıyla GSB toplu iş sözleşmesi taslak çalışması yapıldı. Çalışmada toplu iş sözleşmesi maddeleri üzerinde temsilciler görüş ve önerilerini iletti. Karşılıklı soru-cevap şeklinde toplu iş sözleşmesi maddeleri değerlendirilerek fikir alışverişinde bulunuldu.
Tez-Koop-İş Sendikası tarafından GSB ile TÜHİS temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplu iş sözleşmesi istişare toplantısı gerçekleştirildi.

TÜRK-İŞ'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplu iş sözleşmesi istişare toplantısı 11 -12 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda açış konuşmalarını Sendika adına Genel Sekreter Hakan Bozkurt, TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şerafettin Güler ve GSB Personel Daire Başkanı Bülent Merdan yaptı.

Tez-Koop- İş Sendikası Genel Sekreteri Hakan Bozkurt yaptığı konuşmada, tarafların katılımıyla gerçekleştirilen toplantının işyerlerinde toplu iş sözleşmesinin uygulanmasına ilişkin yaşanan sorunların çözülmesinde etkili olacağını belirtti ve yeni dönem toplu iş sözleşmesine dair işçilerin taleplerinin altını çizdi.

Açış konuşmalarını takiben Tez-Koop- İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Uzmanı Av. Tülay Javanshır, GSB toplu iş sözleşmesi maddeleri ve uygulanmasına ilişkin yaşanan sorunlar, İş Kanunu ve yönetmelikler, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplu iş sözleşmesi taraflarını temsil eden yetkililerin, GSB çalışanlarının sorularına yanıtlar vermesi ile 11 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen toplantı tamamlandı. Programın ikinci gününde Sendika Genel Merkez ve şube yöneticileri, uzmanlar ve işyeri sendika temsilcilerinin katılımıyla GSB toplu iş sözleşmesi taslak çalışması yapıldı. Çalışmada toplu iş sözleşmesi maddeleri üzerinde temsilciler görüş ve önerilerini iletti.

Karşılıklı soru-cevap şeklinde toplu iş sözleşmesi maddeleri değerlendirilerek fikir alışverişinde bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberis.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.