Hayat Boyu Öğrenme Haftasında Karaman Etkinliğe Doyacak
Hayat Boyu Öğrenme Haftasında Karaman Etkinliğe Doyacak
Geleneksel hale getirilen bir hafta süresince çeşitli etkinlilerle düzenlenerek kutlanacak olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası Karaman'da başladı.
Hayat boyu öğrenmenin geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla geleneksel hale getirilen bir hafta süresince çeşitli etkinlilerle düzenlenerek kutlanacak olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası Karaman'da başladı.
Bireysel ve toplumsal gelişimle istihdamı ön plana alarak örgün eğitim dışında kalan öğrenme etkinliklerine katılım kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için haziran ayının ilk haftası, "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak kutlanıyor.
Bu yıl 01-07 Haziran tarihlerinde bu yıl üçüncüsü kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Türkiye genelinde pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. Hafta kapsamında Karaman’da da el sanatları sergisinden müzik dinletisine görsel sanatlar sergisinden spor gösterilerine kadar birçok etkinlik düzenlenirken bir hafta dolu dolu geçecek.
Etkinlikler İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Karaman'da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün maharetli kursiyerleri tarafından hazırlanarak görücüye çıkan el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı el sanatları sergisi ile başladı.
Çeşmeli kilisenin tarihi atmosferinde gerçekleşen Programa, Karaman Valisi Akkoyun, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Arslan, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, daire müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını Karaman Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Serin yaptı. Mehmet Serin yaptığı konuşmada Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün yıl boyunca gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin davetlilere bilgi verdi.
Karaman HABERİ
“Yaşarken öğreniyoruz fakat sadece okullarda değil, hayatın içinde, her zaman, hayat boyu öğreniyoruz.” Açış konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ise yaptığı konuşmada: “Hafta boyunca bir dizi etkinliklerin gerçekleştirileceği Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Halk Eğitimi Merkezimiz tarafından düzenlenen, El Sanatları Sergimizin açılışına hoş geldiniz. Çok değil 20-30 yıl öncesinde sadece usta çırak ilişkisiyle bir meslek erbabı yetişiyorken, bugün sanal platformlarda kendini geliştiren, uzaktan erişilebilen mecralarda eğitim alan, çevrim içi ortamlarda sürekli yenilenen bir genç, ürettiği program, kod ve yazılımla, şehir ve ülke sınırlarını aşarak ürünler ortaya koyabiliyor. Evet, yaşarken öğreniyoruz fakat sadece okullarda değil, hayatın içinde, her zaman, hayat boyu öğreniyoruz.” dedi.
“Öğrenmeyi öğreterek hayat boyu sürdürülebilir öğrenmeyi planlıyor ve teşvik ediyoruz.” “İlim Çin’de de olsa alınız diyerek öğrenmeyi sınırlara ve zamana hapsetmeyen, bilenle bilmeyeni bir tutmayarak daima bilgiyi üstün tutan, beşikten mezara kadar öğrenmeyi teşvik eden, hedefleyen bir medeniyetin varisleriyiz.” diyen İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “Çeşitli adlandırmalarla nesillerin dahi dijitalleştiği bir çağda, öğrenmeyi belirli saatler arasında ve sadece binalarda yapılan bir eylem algısıyla yorumlarsak, çağın gerisinde kalırız. Günümüzde daha kolay ulaşılabilir bilgi kaynakları sayesinde; öğrenmek isteyen birey, bilgiye her daim hükmedebilmekte. Artık sınırsız bilgiyi vermek yerine ihtiyaç zamanında ulaşılan, doğru bilgi daha kıymetli ve işlevsel hale geldi. Onun için öğrenmeyi öğreterek hayat boyu sürdürülebilir öğrenmeyi planlıyor ve teşvik ediyoruz. Bu çerçevede kadim geleneklerimizden geleceğe uzanan birikimlerimizle, son nefesimize kadar öğrenen veya öğreten kısmında olabilmek temennisiyle 1-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerle kutlanan “Hayat Boyu Öğrenme Haftası”nın hayırlara vesile olmasını diliyor, serginin oluşmasında emeği geçen kurum yöneticilerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Karaman Valisi Tuncay sergiye katılan davetlileri selamlamayarak konuşmasına başladı. Tuncay Akkoyun, “Bilgi ve teknolojideki değişim ve dönüşüm beraberinde ekonomik, kültürel ve toplumsal değişimlere de neden oluyor. Bu değişimleri yakalayabilmek için tabi ki gayret etmek gerekiyor ve gayretin önemli bir yerinde de halk eğitimi var. Neden halk eğitim var. Bir toplumun değişen ve gelişen şartlara göre çalışma gücünü artırmak, geliştirmek ve bunun yanında yaşadığı toplumun millî ve manevi değerlerini yaşamak, yaşatmak konusunda halk eğitimi merkezleri gerçekten çok önemli bir görev üstlenmişler ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar.” diye konuştu.
“Bugün burada sergilenen eserlerin birçoğu da bizim zenginliklerimiz, kültürel ve tarihi olarak bizlere miras kalan eserlerimizdir.” “Yaşandığımız topraklara Karaman üzerinden baktığımızda tarihi ve kültür açısından kadim bir medeniyete ev sahipliği yapmış.” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Tuncay Akkoyun, “Karaman’da birçok alanda bu tarihin ve kültürün izlerini görebiliyoruz. Bu tarih ve kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması çok önemli. Bu anlamda da halk eğitimi merkezlerimiz önemli görevler üstleniyorlar. Bugün burada sergilenen eserlerin birçoğu da bizim zenginliklerimiz, kültürel ve tarihi olarak bizlere miras kalan eserlerimizdir. Dolasıyla sadece çalışma gücünü artırmak ve geliştirmek anlamında bakmamak gerekiyor. Özelikle bu değerlerimize sahip çıkılması, yaşatılması bizim için önem arz etmektedir. Bu nedenle halk eğitim merkezinde görev yapan yönetici ve kurs hocalarımızı gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu işin asıl aktörlerimizi yani kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.
“Bir toplum gelişmesi, büyümesi ve kalkınması sadece ekonomik verilerle değil aynı zamanda tarihine, kültürüne, millî ve manevi değerlerine sahip çıkma ve yaşatmayla da ölçülür.” Öğrenmenin ömür boyu gerçekleşen bir eylem olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Akkoyun, “İnsan, yaşar ve beşikten mezara kadar öğrenir. Bir toplum gelişmesi, büyümesi ve kalkınması sadece ekonomik verilerle değil aynı zamanda tarihine, kültürüne, millî ve manevi değerlerine sahip çıkma ve yaşatmayla da ölçülür. İnşallah bizler, gelişen, büyüyen büyük Türkiye olarak hem ekonomide hem sanayide he bilgide hem de teknolojide çok çalışıp çok güzel işler yapacağız. Ama bunları yaparken de tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkacağız. Burada yoğun bir katılımın olması beni çok mutlu etti. Özellikle kursiyerlerimizin aileleriyle burada olması önemli, tebrik ediyorum sizleri. Açılan kurslara bu kadar ilgi göstermeniz bizleri mutlu etti. Sergide yer alan eserler mutlaka gelecek nesillere aktarılacak ve çok büyük katkılar sağlayacaktır. Bugün bu sergiyi gezen çocuklarımız yarın inşallah tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkacaklardır. Hayırlı olsun inşallah. Sergide yer alan eserler el emeği göz nuru ürünlerdir. İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze, Karaman Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze yönetici ve usta öğreticilerimize ve bu işin asıl kahramanları olan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Ellerinize ve emeklerinize sağlık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Karaman Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen yıl sonu sergisinin açılışını Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ve protokol üyeleri yaptı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ile birlikte sergi alanını gezen Vali Akkoyun ve beraberindekiler kursiyerlerden çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.